<<< nazaj                        6. regata za Pokal Slovenije - Izola, 20.9.2008


Pokal Slovenijel 20.09.2008Šesta regata za Pokal Slovenije
 
V soboto, 20.9. 2008 je bila v sklopu Izola Boat Showa že šesta regata letošnjega Pokala Slovenije za regatne in potovalne jadrnice. Ta regata je skupaj z navtičnim veleslalom, ki je bil 8. februarja v Kranjski Gori, štela tudi za ski-navtično kombinacijo. Barke, ki so imele vsaj enega zdravnika na krovu, pa so se potegovale še za uvrstitev v pokalu Medicus.
Seveda so bile tudi na tej regati naše ladje: v razredu Delta potovalne sta nadaljevali interni dvoboj Sreča (Gorazd Krajnik) in Urša (Goran Djordjevič), v razredu Alfa potovalne pa je bila poleg Locopolisa (Aleš Hafner) prvič na regatnem polju nova jadrnica Gorana Djordjeviča Taia (Elan 410), tokrat s krmilom v rokah Andreja Hawline iz Burina. Skupaj je štartalo 74 jadrnic.
V dokaj spremenljivih vetrovnih razmerah je dobro štartala Urša in bila na 1. in 2. boji še druga, potem pa »povozila vrečko« in po vrsti so jo prehitevale barke ena za drugo vključno s Srečo.
Rezultati so (bodo?) na spletni strani www.klub-funnavtic.si (zaenkrat imajo zadnjo spremembo 15.4.2007 !!!).
Sicer nam pa letos za Slovenski Pokal dobro kaže. Pred zadnjima regatama (4.10. Skipper cup in 18.10. Zaključna regata) ter še brez upoštevanja sobotne regate skupno vodi Sreča  pred Uršo in Vesno iz JKL. Vrstni red najdete na spletnih straneh JZS
   
   

      

Fotografije: Miloš Četrtič  

<<< nazaj

Osveženo: 08.10.2011