<<< nazaj                        Regata za pokal JK Veter - Izola, 18.4.2009

Domov...    


Regata za pokal JK Veter 2009

   
 

Foto: David Poljšak

V soboto, 18.4., je bila pred Izolo prva letošnja regata za pokal Slovenije, v kateri je svoj ognjeni krst doživela nova jadrnica Gorana Djordjeviča Taia (Elan 410). Z novim kompletom kevlarskih jader North Sails in 10 člansko posadko je tekmovala v skupini po ORC hendikep sistemu in zasedla v skupini 1A (največje jadrnice) za Scorpiom drugo mesto, skupno v celotni floti ORC pa po korigiranem času četrto mesto. Odločilna je bila prva stranica v veter, ko je posadka še preizkušala optimalne nastavitve jader in tudi manevri še niso bili povsem brezhibni. V nadaljevanju je v vetru do 16 vozlov že zmanjševala razliko za Scorpiom, potem pa je bilo potrebno zaradi napačnega vpetja najprej spustiti in ponovno dvigniti špinaker,  nakar jo je posadki zagodla še oprema: namreč iznenada je počila dvižnica špinakra in samo bliskovita reakcija posadke je preprečila, da špinaker ni ušel pod barko. Z rezervno dvižnico je bil špinaker v manj kot minuti zopet na jamboru.
Na jadrnici je bil tokrat tudi izkušeni jadralec z Maxi Jene Mitja Beltram, ki je kot taktik hitro in učinkovito vodil posadko med regato.
Sreča in Locopolis se regate nista udeležili.
 
                        Rezultati... >>>                                                                                                                                                              Komentar JZS...>>>
<<< nazaj

Osveženo: 08.10.2011