<<< nazaj        Otvoritev razstave ob 20-letnici JK Loka Timing - 2.6.2022             Domov...


Otvoritev razstave ob 20 letnici JK Loka Timing

Pa smo tudi v našem Jadralnem klubu Loka Timing dočakali otvoritev razstave ob 20 letnici kluba, saj lani zaradi covid -19 to ni bilo možno. Dvajset let je minulo v lanskem letu, ko so se v začetku junija 2001 zbrali na ustanovni skupščini takratne jadralne sekcija Kluba časomerilcev Loka Timing. Leta 2008 pa je sekcija postala samostojni klub JK Loka Timing.
Lani smo v ta namen izdali bogat zbornik, letos pa smo v Sokolskem domu pripravili razstavo, ki smo jo s krajšim programom in podelitvijo priznanj otvorili v četrtek, 2.junija.
Razstava je prikazala razvoj in dejavnosti v našem klubu od začetka pa do danes, ko klub šteje 93 članov. Na ogled smo postavili fotografije z jadranja, organigram kluba, jadrnico mini 12 Staša Mlakarja, prikaz jadranja po morjih sveta in del pokalov, ki so jih naši člani prejeli na regatah. Predsednik kluba Marko Murn je v svojem nagovoru na otvoritvi razstave povedal, da so bili tudi taki člani, ki so na svojem vrtu iz betona zgradili barko, ki je plula, in tudi takšni, ki so šli jadrat na jezero na Krvavec. A najbolj ponosni smo lahko na tiste, ki so glas Škofje Loke ponesli na vrhunsko raven jadranskih jadralcev, tako v slovenskem morju kot tudi v hrvaških vodah.
Na otvoritvi je zapel nekaj lepih pesmi naš Trio adio, ki poskrbi za veselo vzdušje na naših druženjih in na tradicionalni Družinski regati konec septembra. Župan občine Škofja Loka  Tine Radinja je v svojem govoru poudaril pomen športa v Škofji Loki kamor sodimo tudi jadralci našega kluba in zaželel še veliko lepega jadranja in dobrih tekmovalnih uspehov. Na otvoritvi je predsednik Marko Murn podelil tudi priznanja našim ustanovnim članom Milošu Četrtiču, Goranu Djordjeviču, Gorazdu Krajnik-Cicu, Frenku Pintarju, Zajc Janezu-kapitanu, Alojzu Zupančiču-Cojzu in Tomažu Lundru, ki pa je žal že pokojni in jadra nekje nad oblaki.
Ob naši obletnici smo se zahvalili tudi našim najbolj zaslužnim članom, ki so v tekmovalnem smislu s svojimi zmagami na regatah dvignili prepoznavnost našega kluba:
Goranu Djordjeviču, ki se že od vsega začetka udeležuje regat potovalnih jadrnic na Jadranu in vsako leto niza več zmag,  Dušanu Ušeničniku, ki zmaguje predvsem na regatah v hrvaških vodah in Stašu Mlakarju, ki je že vrsto let državni prvak v razredu MINI-12. Vendar pa naš klub ne bi uspešno deloval, če za realizacijo naših programov ne bi skrbela Franci Ziherl-Fudge, ki je spiritus agens kluba in je vse do letos opravljal funkcijo tajnika ter Miloš Četrtič, ki je vseh 20 let skrbel za našo blagajno. S podelitvijo priznanj smo se zahvalili tudi Klubu časomerilcev Loka Timing, ki je omogočil nastanek naše jadralne sekcije in ji tudi dajal streho prvih 7 let in Jadralnemu klubu Odisej, s katerim odlično sodelujemo že vrsto let pri organizaciji tradicionalnih društvenih regat v mesecu septembru in si izmenjujemo vabila na naše dogodke. Njihov ustanovni član je tudi naš sedanji predsednik Marko Murn, ki je bil skupaj s Francijem Ziherlom- Fudgetom vrsto let tudi član obeh klubov.
V času razstave, ki je bila odprta do 7.6.2022 smo imeli v Sokolskem domu tri zanimiva predavanja in sicer Francija Ziherl-Fudgeta: Z jadrnico čez Atlantik, Jureta Jermana: Kako s pomočjo meteoroloških modelov varno in hitro jadramo ter Murn Markota o gusarjih in piratih.
Po otvoritvi razstave pa smo naše druženje zalili z dobro kapljico in poklepetali o naših izkušnjah in bodočih načrtih. Za konec smo upihnili tudi svečko na torti v počastitev 20 letnice kluba. Hvala vsem, ki ste sodelovali pri izdaji zbornika in pripravi razstave, hvala našim donatorjem ter sponzorjem in vsem, ki ste prišli na razstavo.

Zvonka

 Foto galerija >>>                          


<<< nazaj

                                                        Osveženo: 11.06.2022