<<< nazaj                  Podelitev športnih priznanj   27.3.2018                         Domov...


 

Na letošnji podelitvi športnih priznanj Zavoda za šport in Športne zveze Škofja Loka, sta prejela bronasto plaketo tudi dva naša člana. GORAN DJORDJEVIČ za delo na športnem področju in MILOŠ ČETRTIČ za delo na športnem področju. Obema čestitamo in želimo še naprej uspešno delovanje. Še obrazložitev :

MILOŠ ČETRTIČ je bil eden od sedmih ljubiteljev jadranja v Škofji Loki, ki so daljnega leta 2001 ustanovili JK Loka Timing. Od vsega začetka s krajšo prekinitvijo je blagajnik kluba, kjer vestno skrbi za urejenost in preglednost klubskega finančnega poslovanja. Kot ljubiteljski fotograf vsa leta spremlja jadralske dogodke ter jih ohranja na fotografijah. Njegova obsežna zbirka fotografij na klubski spletni strani in v arhivu je nepogrešljiv vir klubske zgodovine. Večino fotografij ob 10 letnici kluba za zbornik in razstavo je njegovih. Od vsega začetka se v različnih posadkah udeležuje domačih in mednarodnih regat in je zaslužen za prenekatero dobro uvrstitev naših jadrnic.

GORAN DJORDJEVIČ je eden od ljubiteljev jadranja v Škofji Loki, ki so leta 2001 ustanovili JK Loka Timing. Od vsega začetka se poleg ljubiteljskega jadranja posveča regatnemu jadranju, sprva na najetih jadrnic, kasneje na svojih. Prva, Urša je bila še čisto turistična, naslednja Taia je bila že zelo tekmovalno opremljena, jadrnica Taia 2, s katero sedaj tekmuje je pa že povsem prilagojena za regatno jadranje. Redno se udeležuje regat v slovenskem, hrvaškem in italijanskem morju. Leta 2012 na Cresu in leta 2017 v Miljah pri Trstu pa se je s svojo ekipo udeležil tudi svetovnega prvenstva v jadralskem razredu ORC.
Na pokalu Slovenije 2017, to je 7 regat v sezoni, je zasedel 1. mesto v svojem razredu in drugo mesto na državnem prvenstvu po ORC handicap sistemu. Na svetovnem ORC prvenstvu je bil na odličnem 13. mestu med neprofesionalci. Tudi na tujem dosega odmevne rezultate, izpostavimo naj 1. mesti obsolutno na ISW regati v Biogradu in ORC regati Milje - Portorož.
Na regatnem polju je s svojimi uvrstitvami močno pripomogel k razpoznavnosti  JK Loka Timing iz Škofje Loke.


<<< nazaj

Fotogalerija >>>

                               Osveženo: 30.03.2018