<<< nazaj              Smučarsko-navtična kombinacija 2010  -  Izola, 17. 4. 2010                            Domov...


S kombinacijsko regato se je pričela letošnja sezona pokala Slovenije.

Za naslov najboljših smučark in smučarjev med jadralkami in jadralci oziroma najboljših jadralk in jadralcev med smučarkami in smučarji smo se pomerili na navtičnem veleslalomu v Kranjski Gori in na prvi letošnji regati 17.aprila v Izoli.

Pred Izolo se je zbralo 44 jadrnic, od tega 19 za kombinacijo. Pred samim štartom regate je veter pojenjal in zato smo  štartati šele, ko so se pogoji izboljšali. Za nekaj bark celo preveč, tako da je bilo tudi nekaj trčenj na  štartu. V vetru od 12 do dobrih 20 vozlov burje s spremenljivimi obrati smo zajadrali proti prvi boji. Ker v lanskem letu zaradi sprememb v klasi potovalnih jadrnic nismo redno jadrali, nismo imeli pravega občtka, kaj nam ORC pomeni. Posadka, ki je bila smučarsko jadralna je imela v začetku nekaj neuigranosti. Vendar smo z vsakim obratom jadrali boljše. Cilj smo prečkali v vedrem razpoloženju in le Goranovemu klicu se imamo zahvaliti, da smo še pravočasno pospravili špinaker. Saj nam je veter iz smeri burje naredil obrat v jugo in v zelo kratkem času smo že orcali proti Piranu.  Ko smo se privezali v Portorožu, pa nas je organizator poklical, da kot drugi v klasi izberemo člana še za regato Mini 12 v Izolski marini. Na Škodinem grand prixu se Stojanu Vodopivcu ni uspelo prebiti v finalni plov, čeprav mu je v predstartni proceduri kazalo zelo dobro. Malo je bil prehiter, kot se mu je dogalalo že celi dan.

Pravo presenečenje pa je prišlo, ko so objavili rezultate kombinacije. Nasmehi so se nam razlezli po obrazih. Ob tej priložnosti se seveda zahvaljujem Stojanu  Vodopivcu za uskladitev smučarskega dela v Kranjski Gori in jadranja. Zahvalil pa bi se vsej posadki, ki sta jo sestavljali smučarki in jadralki Boža Torkar in Milena Dolčič, smučarji in jadralci Bernik Boštjan, Vodopivec Stojan in Urh ter jadralca Gorazd Jelovšek in Peter Klemenc.

Gorazd     

Rezultati...>>>   


<<< nazaj

Osveženo: 06.05.2010