<<< nazaj                  Mini12 - Pokal kočevskega medveda  - 1.6.2024          Domov...

Pokalkočevskega medveda 2024V soboto, 1. junija je JK Kočevje po 6 letih zopet organiziral regato za Pokal Kočevskega medveda v razredu Mini 12. 

Udeležba je bila bolj skromna, sedem tekmovalcev, iz našega kluba Fudge in Staš. Kar pa se je izkazalo kot dobro, saj ima organizator ravno sedem jadrnic, tako, da smo vsi jadrali ves dan, zato smo izpeljali kar sedem plovov. Veter nam tokrat ni prizanašal, saj so posamezni sunki presegali zmogljivost teh malih jadrnic. Tako se je večkrat taktično jadranje spremenilo v boj za preživetje, saj so se jadrnice ob močnih nagibih dobro polnile z vodo.

Kako sva jadrala s Fudgetom? To najbolj ponazorijo njegove besede po prvem plovu: Ta plov mi pa ni bil v čast. Tudi sam sem delal začetniške napake, dvakrat dotik boje, enkrat ob vodstvu pa celo obrat okrog napačne boje. No, k sreči so drugi naredili še več napak, tako, da sva na koncu iztržila, Fudge 4. mesto, sam sem pa kljub vsem napakam uspel  za 1 točko zmagati.

Več slik na: https://www.facebook.com/search/top/?q=jk kočevje&locale=sl_SI

Staš

 

<<< nazaj                                                                                                                                         Osveženo: 05.06.2024