<<< nazaj                      Sezona Mini 12 regat je že odprta   4.5 in 11.5 2024             Domov...

Mini12 2024Otvoritvena regata je, kot veleva običaj v Bohinju, potekala v brezvetrju in v zadnjih plovih ob rahli sapici. Tekmovalo nas je 8 jadralcev, naš klub sva zastopala Fudge in Staš. Uspešno! Fudge je zasedel končno tretje mesto, jaz pa prvo.

V soboto 11.5. pa sva se s Fudgejem  na Kočevskem jezeru udeležila klubske regate JK Odisej.

Odisejevci namreč vsako leto pred sezono in po sezoni organizirajo regato z jadrnicami Mini 12 na Kočevskem jezeru. Regati sta namenjeni predvsem druženju, istočasno pa tudi obnavljanju jadralnega znanja, predvsem obnavljanju regatnih pravil. Temu primerni so bili zagrizeni  boji na regatnem polju, kjer ni bilo  popuščanja, zato se je zvrstilo kar nekaj protestov. Kljub temu je vse minilo v prijateljskem vzdušju.

Zbralo se nas je 16 jadralcev, ob ugodnem vetru pa je bilo skupaj v treh kvalifikacijskih skupinah izpeljano kar 9 plovov.  V finalno skupino sva se uspela uvrstiti oba s Fudgejem.  Po prvem finalnem plovu sva zasedala 1.in 2.mesto, v drugem plovu pa je imel Fudge smolo. Prvi štart, kjer si je izboril dobro pozicijo je bil ponovljen, drugi štart pa se mu je ponesrečil, tako da je zasedel šele 4. mesto, kar je pomenilo tudi skupno 4. mesto. Sam sem oba plova zmagal in zasedel skupno  mesto.

Staš


<<< nazaj                                                                                                                                         Osveženo: 14.05.2024