<<< nazaj                               Marinada 2024 in Batana Cup  -  18.-19.5.2024             Domov...

V soboto 18.5 smo se udeležili tradicionalne regate Marinada v organizaciji BYC. Regate, ki je v najboljših časih privabila čez 100 bark se je tokrat za slovenske razmere udeležilo rekordnih 28 bark, ki so uživale v sončnem dnevu z maestralom, zvečer pa ob pogostitvi v  Hangar baru v Izoli na koncertu skupine KAVČ in KOKOSY.   

Regatna ruta je bila standardna: štart v Izoli, mimo boje meteografske boje Vida(ki je trenutno zunaj na barvanju v Portorožu) mimo boje pri Piranu nazaj mimo Izole, do Rexa in v cilj v Izolo.

Standardni ekipi se je priključila še še moja Miša, ki je bila do zdaj na vseh Marinadah, katerih smo se udeležili. Hoteli smo ji pokazati kako smo dobri, pa se ni vse izteklo po načrtih.

Po dobrem štartu smo bili takoj v ospredju Puh, Samo s TP 52 in mi. Ko sta pri rtu Ronek malo zastala, smo se odločili, da gremo ven, kjer je več vetra. Občutek je bil dober, smer po GPS prava na Vido, 10 vozlov vetra in hitrost 7,5. Bolj ko smo se približevali mestu, kjer naj bi stala boja, bolj je bilo jasno, da je bila zaradi obračanja vetra boljša izbira jadranje ob obali. Ko smo se bližali Vidi, sta se nam dve X-35 kar precej približali. Še večji šok pa je bil, ko smo videli, da na Vidi ni boje organizatorja. Kasneje smo izvedeli, da je crknil motor na gumenjaku, zato je bojo spustil  v vodo na pol poti iz Pirana do Vide. Eni so izgleda imeli insiderske informacije, saj so pluli direktno proti boji, mi pa smo v tem trenutku padli na 7. mesto, s kar precej zaostanka. Do naslednje boje pred Piranom smo sicer uspeli zmanjšati razliko, mesta pa ne. Nazaj do izole smo se spet držali malo bolj zunaj in tokrat uspeli prehiteti jadrnice pred nami in uspeli priti na 3. mesto, ko smo pri boji v Izoli spet naredili napako in šli skozi vrata namesto okoli boje. Nas je sodnik opozoril, ampak, preden smo pospravili genaker, in zapluli nazaj pravilno okoli boje, smo spet izgubili 3 mesta. Do Rexa smo prehiteli eno jadrnico,  nazaj do Izole v orco pa še eno. Regato smo končali na nehvaležnem 4. mestu in po 2 urah in pol za tretjim zaostali za 8 sekund.

Smo pa večer uspešno zaključili na koncertu, v upanju, da smo za letos izpolnili bonus taktičnih napak.

V nedeljo pa je bil še drugi del Batana Cup 2, Iz Izole do Kopra in nazaj do Ronka s ciljem pred Izolo. Tokrat, nam je šlo brez napak in smo v oslabljeni konkurenci močno zmagali.

Goran

Foto galerija in rezultati: https://www.facebook.com/BurinYachtingClub

Video organizatorja: https://www.youtube.com/watch?v=C47zREz7NR4

ORC 2024 - Taia Sailing Team >>>  


<<< nazaj                                                                                                                                         Osveženo: 27.05.2024