<<< nazaj            Mini 12 - Zaključna regata v Bohinju                           12. 9. 2010                                Domov...


Zaključna regata v razredu Mini 12 - Bohinj, 11.9.2010...
 
 

Rezultati >>>


Državno prvenstvo v razredu Mini 12  je končano - zmagovalec je Staš Mlakar
 
 V soboto, 12.09.2010, je potekalo na Bohinjskem jezeru še zadnje dejanje letošnjega državnega prvenstva  v jadranju, v kategoriji MINI 12. Ob izredno lepem vremenu in resnično ugodnih vetrovnih razmerah, kar ni ravno običajno za Bohinjsko jezero, se je na regato prijavilo petnajst tekmovalcev. Zaradi ugodnega vetra je bilo izpeljanih kar pet plovov, ki so vsi šteli v končni rezultat.
Udeležba članov LOKA TIMINGA je bila kar številčna, čeprav mislim, da so ta jadranja lahko odličen trening  in prijetna jadralska zabava in bi se naši člani, ki so željni jadralskega znanja, lahko množičneje udeleževali teh regat. Tokrat smo tekmovali štirje in sicer: Franc Najdič, Staš Mlakar, Stojan Vodopivec in Janez Zajc, ter zopet igrali vidnejšo vlogo. Na koncu je zmagal Stane Logar, drugi je bil Franc Najdič, tretje mesto pa je osvojil Janez Zajc.
S to dirko pa je bilo zaokroženo tudi državno prvenstvo, kjer se do konca ni vedelo, kdo bo zmagovalec. Po predhodnih štirih dirkah, ki so se odvijale po različnih krajih Slovenije, je vodil Staš Mlakar, tesno za petami pa sta mu bila Franc Najdič in pa lanski državni prvak Marko Kavs. Kljub ne najboljši vožnji Staša na tej zadnji dirki, pa je vseeno uspel obdržati vodilno mesto v skupnem seštevku in tako je zmagovalec državnega prvenstva v razredu Mini 12 za sezono 2010 postal STAŠ MLAKAR, član Jadralnega kluba Loka Timig. Drugo mesto je zasedel Franc Najdič, ravno tako član Loka Timing, tretje mesto pa Marko Kavs.
V našem klubu smo s takim razpletom nadvse zadovoljni in iz vsega srca čestitamo Stašu za čudovit uspeh, vse čestitke pa gredo tudi Francu in vsem ostalim udeležencem v državnem prvenstvu.

Janez Zajc     


<<< nazaj  

     Osveženo: 08.10.2011