<<< nazaj            M12 - Zlatorogova regata, 12.avgusta 2018               Domov...

 

V nedeljo, 12. 8. je v Bohinju potekala že 5. regata za Pokal mini12. Tokrat nas vreme ni izneverilo, saj je bilo sončno, toplo in odlične vetrovne razmere. Kot kaže, je bil to razlog, da se nas je na startu zbralo kar 13 tekmovalcev, ravno toliko kot je bilo na razpolaga jadrnic. Ker je bilo vetra dovolj, smo izpeljali 6 plovov, borbe na jadralnem polju pa so bile tesne. Zato je bil vsak slabši štart in vsaka taktična napaka že usodna. Tako je na koncu za skupno zmago zadostovala le ena zmaga v posameznem plovu in konstantni rezultati v ospredju, proti trem zmagam in dvema slabšima rezultatoma v posameznih plovih.

Jadralci Loka timinga, ki nas je bilo tokrat na štartu 5, smo pokazali največ znanja in najboljše taktične odločitve. Tako se je regata spremenila kar v klubsko regato, saj smo prva tri mesta zasedli Staš, Janez in Saša, do desetega mesta pa sta se uvrstila še Zlatko, ki je bil šesti. in Oton. 

Tudi boj za prehodni pokal za skupno zmago se je spremenil v klubski boj, saj smo prvi trije, Saša, Janez in Staš, izenačeni v točkah. Tako bo zadnja regata odločala o skupnem vrstnem redu prvih treh. No, to ne bo regata, to bo »mesarsko klanje«.

Staš

<<< nazaj

 

 Osveženo: 31.08.2018