<<< nazaj                   M12 - Sezona regat 2018 je končana...                          Domov...

Sezona regat v razredu Mini12 je končana. Bila je dolga in za naš klub zelo uspešna. Izpeljanih je bil 6 regat za Pokal Mini 12, vse v Bohinju, štiri regate za Pokal 4 jezer, (Zbiljsko jezero, Gradiško jezero, Kočevsko jezero in Bohinjsko jezero), ter 3 regate za Pokal kočevskega medveda. Zraven pa sta bili še dve zimski regati na Zbiljah in naša klubska regata.
Redno smo se regat udeleževali Saša Šinkovec, Zlatko Kovač in Staš Mlakar, malo manj redno Janez Zajc in občasno Fudge. In bili smo zelo uspešni.
Za Pokal Mini 12 smo odnesli 5 zmag, trikrat Staš in po enkrat Saša in Janez. Tudi prehodni pokal je tretjič zapored osvojil Staš in ga odnesel domov. Odlična sta bila tudi Janez in Saša, ki sta zasedla 2. in 3. mesto. Borba je bila vso sezono huda in neizprosna vendar korektna. Končni vrstni red je bil znan šele na zadnji regati v zadnjem plovu, ko je veter bil in ga ni bilo, pa malo od tu in malo od tam, živci pa kot struna.
Kočevcem smo odnesli vse 4 medvede, Staš je namreč zmagal v vseh treh regatah in za nameček za eno leto odnesel še prehodni pokal, tudi medveda. Saša in Zlatko sta uspeh dopolnila s skupnim 7. in 9. mestom med 22. tekmovalci.
Tudi v regatah za Pokal 4 jezer je naš klub pobral vse kar se je dalo. Skupno Staš 1.mesto, Saša 2.mesto in Zlatko 3.mesto. 
Skratka, sezona je bila res uspešna in kot taka težko ponovljiva. Težko, ne pa nemogoče. In ker ne bomo spali na lovorikah, bomo izkoristili tudi zimske dni za trening. JK Kermar bo namreč tudi letos imel čez zimo jadrnice na Zbiljah, kjer so dobrodošli vsi ljubitelji jadranja, seveda pa tudi gledalci in navijači .
Staš

 

<<< nazaj

Rezultati >>>

 Osveženo: 20.10.2018