<<< nazaj                   M12 - Zaključna regata, 9.septembra 2018                     Domov...

V nedeljo, 9.9. je bilo na regatnem polju pod Skalco spet polno jader. Regata bi morala biti sicer v soboto, pa so se organizatorji ustrašili nezanesljive vremenske napovedi in regato prestavili na nedeljo. No, kasneje se je izkazalo, da so bile v soboto vetrovne razmere veliko boljše, kot v nedeljo.
 
Kakorkoli že, v nedeljo je prišlo v Bohinj 10 jadralcev, med njimi  tudi vodilna in zelo izenačena trojica iz našega kluba, kjer sta imela po petih regatah Staš in Janez po 34, Saša pa 32 točk. To je praktično pomenilo, da kdor bo zmagal zadnjo regato, bo tudi skupni zmagovalec. 
 
Začelo se je po bohinjsko: v skoraj popolni bonaci so tekmovalci za en krog rabili več kot uro in pol. Kasneje je zapihalo malo bolj, vendar samo toliko, da je bilo mogoče izpeljati le 4 plove. Šele v zadnjem, četrtem plovu je bilo vetra toliko, da so tekmovalci lahko odjadrali 2 kroga.. in bili po bohinjsko tudi oprani od nevihte, ki je razsajala v bližini.
 
Tekmovanje je bilo vseskozi napeto: Staš je začel odlično in po dveh plovih je izgledalo, da ga ne bo nihče ujel, toda Janez je zmagal 3. plov in pogled na rezultate je pokazal, da bo zmagovalec četrtega plova osvojil tudi skupni pokal. 
 
Saša je klonila pod bremenom odgovornosti in jadrala malo slabše, kot smo jo bili vajeni v letošnji sezoni, se je pa v borbo za visoka mesta vmešal še en član našega kluba Stanč.
 
Zadnji plov je v lepem vzhodniku najbolje začel Stanč in tudi vodil skoraj celotni plov. Na boji Pod skalco sta se pokrivala z Zlatkom, zato se je Staš odločil za bolj sredinsko smer in izplačalo se mu je: tik pred ciljem se je zapeljal mimo obeh in zmagal. Janez je štartal slabo, bogato zadnji. Sicer je polovil večino jadralcev, za prvo trojico mu je pa zmanjkalo časa.
 
Tako je prvo mesto osvojil Staš, Stanč je bil drugi, Janez tretji, Saša pa četrta
 
Prehodni pokal za leto 2018  v jadralnem  razredu Mini 12 v organizaciji Jadralnega kluba Bohinj je prejel Staš Mlakar. Drugo mesto je zasedel Janez Zajc, tretje mesto pa Saša Šinkovec. Jadralni klub Bohinj je v letu 2018 v tekmovanju za pokal Mini 12 organiziral 6 regat na katerih je tekmovalo 22 tekmovalcev.
 
Zapisal Fudge
Foto: Bojana Tizmonar

 

<<< nazaj Rezultati >>>

Foto galerija >>>

 Osveženo: 24.09.2018