<<< nazaj                                                               Mini 12 regate - maj - junij2018                                                                        Domov...

M12 regate 2018

Regate v razredu MINI12 so v polnem razmahu.

 

V zadnjih treh tednih so bile izvedene kar tri regate. Najprej je bila v soboto 26. 5.  izvedena 2, regata za Prehodni pokal Mini 12 v Bohinju. Kljub moji odsotnosti je bil naš klub spet najboljši, saj sta Janez in Saša zasedla 1. in 2. mesto, Fudge in Zlatko pa sta uspeh zaokrožila s 6. in 10 .mestom.

 

V soboto, 16. 6. pa je  JK Ravbar spet pripravil tridnevni dogodek, 4. Challenge Mini 12 Gradiško jezero. To postaja številčno največji jadralni dogodek na naših jezerih, saj se ga je v treh dneh udeležilo več kot 50 tekmovalcev. Udeležili smo se ga Saša, Zlatko in Staš. Organizacija je bila na visokem nivoju, tudi vetrovne razmere so bile dobre. Prav tako ni zaostajala ponudba, saj je »steklo« več kot 500l piva. Žal pa slabo luč na regato meče obdelava podatkov, saj še do danes niso objavili rezultatov.

 

Preteklo soboto, 16. 6. pa je v Bohinju potekala Regata za jezerski pokal. V dobrih vetrovnih razmerah smo odpeljali 6 plovov, spet pa sta zobe pokazala Saška in Janez, ki sta zasedla 1. in 2. mesto. Sam sem tokrat s katastrofalno slabimi štarti zasedel 4. mesto, Fudge je z vzponi in padci zasedel 8. mesto, tokrat nerazpoloženi Zlatko pa je bil 10.

 

Boj za prehodni pokal se tako zapleta in se trenutno nagiba na Janezovo stran, smo pa na polovici regatnih bojev.

 

Staš

 
<<< nazaj

 

 Osveženo: 25.06.2018