<<< nazaj               Mini 12 - Zaključna regata 2020        Bohinj, 5.9.2020                  Domov...

M12 zaključna regata 2020

 
 
 

.


Sezona regat v razredu Mini 12 je ( skoraj) končana. Kljub znanim težavam zaradi virusa, je bilo izpeljano vseh šest načrtovanih regat za Odprto prvenstvo Bohinja.

No, vse pa le ni šlo po načrtih. Od regat za Pokal 4 jezer, sta bili izpeljani samo dve, obe v Bohinju. Kolegi iz JK Ravbar, ki spomladi niso mogli izpeljati regate na Gradiškem jezeru, niso vrgli puške v koruzo in so jo ob koncu poletja izpeljali v Bohinju. Po zagotovilih kolegov iz JK Kermar, pa bo še letos izpeljana tudi regata  na Zbiljskem jezeru. Malo drugače je bilo v Kočevju. Odpadle so vse regate za Pokal kočevskega medveda, tudi regate za Pokal 4 jezer ni bilo. 

Kljub temu je bila konkurenca na regatah dokaj številčna in izenačena. Tudi vreme, ali bolje veter, je letos v Bohinju krojilo vrstni red. Nekajkrat je močno pihalo in začetnikom povzročalo težave, nekajkrat pa bonaca z velikim B, ki je tudi izkušenim kravžljala živce.

 Kot vse sezone do sedaj, so tudi letos jadralci Loka Timinga krojili vrstni red, tako na posameznih regatah, kot skupno. Oton je v skupnem zasedel 9. mesto, Zajc  in Fudge sta bila 8. oz. 6. Vsi bi bili verjetno boljši, če bi se udeležili več regat. Sam sem tudi  letos uspel zmagati v skupnem seštevku in tako prilepil že osmo ploščico na prehodni pokal.

Tudi letos bo čez zimo nekaj jadrnic na Zbiljskem jezeru, kjer bodo lahko trenirali tisti, ki jim mraz ne pride do živega. Izpeljanih bo tudi nekaj regat, da ne pozabimo regatnih pravil. Če bo vse po sreči, se vidimo kakšno soboto dopoldan na smučariji na Starem vrhu, popoldan pa na jadranju na Zbiljah. Sliši se gosposko, kajne. Vsi vljudno vabljeni, če ne kot aktivni jadralci, pa vsaj kot gledalci.

Staš


<<< nazaj

Rezultati >>>

    Osveženo: 02.10.2020