<<< nazaj          M12 otvoritvena regata - Bohinj, 21.5.2016                 Domov...


Po enoletnem premoru se spet  pričenja odprto prvenstvo za Mini 12  v Bohinju.

M12-21.5.2016

   
   
   
   
   

 

Po lanskih zapletih s pomolom, se je letošnja sezona regat za Odprto prvenstvo v razredu Mini 12 začela zelo obetavno in s polno novosti. V Bohinju nas je pričakal lično prenovljen pomol na novi lokaciji pod bronastim kozorogom.  Pri tem je treba povedati, da je material prispevala občina ( vsi prijetno presenečeni), za razliko od nekaj km oddaljenega Bleda, kjer nov plovbni režim jadralcem milo rečeno ni naklonjen. Pričakal nas je tudi nov sodnik, ( Marko Kavs) in nov prehodni pokal, ki se ga ne bi sramovala tudi Liga prvakov.  Prva regata je bila torej v soboto, 28. 5. In kot da novosti še ne bi bilo dovolj, je potekala v lepem, vročem sončnem vremenu z obilo vetra, tako, da smo se res najadrali in odpeljali kar osem plovov.

Sam sem jadral spremenljivo, slabi štarti ( glej sliko) in dobro nadaljevanje, tako, da sem zabeležil prvo skupno zmago, drugi je bil vse boljši Marko Krebelj, tretji pa vedno nepredvidljivi Niko Skočir.

Ob tem naj napovem naslednjo regato v soboto 4. 6 na Gradiškem jezeru ( organizator JK Ravbar, razpis v kratkem), regato v Kočevju, 11. 6. ( razpis že objavljen) in 2. regato za Odprto prvenstvo Mini 12, 18. 6. v Bohinju.

Torej sezona jadranja v Mini 12 se je res začela. Vabljeni!

Staš Mlakar


<<< nazaj 

 

Osveženo: 31.05.2016