<<< nazaj              M12 Regata za pokal kočevskega medveda - 26.junija 2018      Domov...

V soboto 23.6.2018 je na Kočevskem jezeru potekala druga regata za Pokal kočevskega medveda. Ob lepem, večinoma sončnem vremenu ter dokaj močnem, vendar ne stalnem vzhodniku se je zbralo 12 tekmovalcev. Tudi JK Loka Timing je se je udeležil regate s tremi tekmovalci, s Sašo, Zlatkom in Stašem. Že dopoldne so bili obeti za jadranje odlični, tekom dneva pa so se pričakovanja o vetrovnosti skozi cel dan več kot uresničila. Po ustaljenem receptu tekmovanja na Kočevskem jezeru, so 12 tekmovalcev z žrebom razdelili v 2 skupini po 6. Vsaka skupina je opravila 3 plove in v vsakem plovu so tekmovalci zamenjali jadrnice. V skupini A je dominiral Staš Mlakar, ki je prvi prispel na cilj v vseh treh krogih. V skupini B izrazito dominantnega jadralca ni bilo, na koncu je bil najboljši Niko Skočir, ki je dvakrat uspel priti na cilj prvi.

V finalu so  tekmovalci opravili 3 plove. Borba za zmago vsakega  plova je bila velika in izjemno  razburljiva.

Prvi dve mesti sta z dobrimi vožnjami v vseh treh plovih zasedla Staš Mlakar, prvouvrščeni in prejemnik malega medvedka za skupno, ter drugouvrščeni Niko Skočir. Saša in Zlatko sta s vzponi in padci zasedla 6. in 7. mesto.

V JK Kočevje že z nestrpnostjo pogleduje proti zadnji, tretji regati za Pokal Kočevskega medveda 2018, katera bo iz običajnih okvirjev organizacije nadgrajena tudi kot regata 4 slovenskih jezer, ko bo na jezeru 12 jadrnic ali morda celo kakšna več.

 

Staš

<<< nazaj

 

 Osveženo: 30.06.2018