<<< nazaj              Mini 12 klubska regata  -   Bohinj,  24.avgusta  2019                     Domov...


19. KLUBSKA REGATA V RAZREDU MINI 12

V soboto, 24. 8. 2019 je potekala že 19 klubska regata Mini12. To je naša najstarejša klubska regata in je tradicinalno vedno ob koncu poletja v Bohinju.
Kot smo lahko pričakovali, nas je pričakalo tudi tradicionalno bohinjsko vreme. Zjutraj najprej naliv, potem pa menjava sonca in oblakov, pa spet kratek naliv. Edina stalnica, bonaca. No, pa se nas je kljub vsemu nabralo 10 zvestih klubskih patriotov, ki se radi pomerimo tudi na manj odmevni regati, tako za dušo in v dobri družbi, brez vpitja, razen par prijateljskih vzklikov, VODE! Sicer pa bonaca ni vztrajala ves dan. Vmes je priletela tudi kakšna sapica, zdaj iz Ukanca, zdaj iz Fužine, tako da smo uspeli izpeljati štiri plove. Med vsakim plovom smo seveda naključno zamenjali jadrnice. S tem smo izničili še zadnje možne izgovore, da je za slabo jadranje kriva jadrnica, pri M12 pač ni posadke, ki je običajno vedno kriva za neuspeh krmarja. Edino Cicu ( vemo zakaj ) razmere res niso bile pisane na kožo, zato se mu kljub bogatemu jadralskemu znanju ni uspelo odlepiti z začelja.
Sicer so pa  rezultati prej običajni, kot ne. V ospredju tisti, ki bolj redno hodimo na regate Mini 12, izjema Aleš, ki je prišel videl in bil kar tretji. Janez je tokrat pošteno "obril" Staša, potem pa takoj Saša in vse boljši Zlatko. Tudi Milan je bil iz plova v plov boljši in dokazal, da se s to jadrnico hitro lahko naučiš osnovnih veščin.
Regatni dan smo tako kot je že običaj v zadnjih letih zaključili "Pod skalco" ob jedači in pijači ter seveda dodobra secirali vse tehnične in taktične napake, ki smo jih delali med regato. Žal ni bilo Miloša, zato je foto kronika skromna.

Staš
 

                                                                          Rezultati >>>                                                 Foto galerija >>>

    <<< nazaj

Osveženo: 06.09.2019