<<< nazaj        Mini 12 - Titova regata v Bohinju, 21.5.2022                  Domov...


 
Za nami je že druga regata razreda MINI 12.

Dopoldanske vremenske in vetrovne razmere v Bohinju so obetale dobro regato, zato je padla odločitev da izpeljemo "navigacijsko" regato do Ukanca in nazaj. Za nepoznavalce naj povem, da je štart vseh regat vedno "Pod Skalco".

Štart je res uspel v blagem zahodniku, ki pa na različnih koncih jezera ni bil enako močan. Tako smo se jadralci raztepli po širini vsega jezera, vsak v upanju, da je izbral najboljšo taktiko. Po pol ure se je izkazalo, da taktika ni bila pomembna, saj je veter dobesedno "crknil". Občasne sapice so se začele pojavljati tu in tam, temu primerno pa se je
spreminjal trenutni vrstni red.  Zase lahko rečem, da sem začel v nebesih, padel globoko v pekel in se zopet pobral nekako v vice.

Prava regata se je začela po obračalni boji pred kampom v Ukancu, ko je začel pihati močan vzhodnik, ki je zahteval pravo ( mokro) orcanje proti cilju. Žal pa so bile razlike za večje spremembe v vrstnem redu že prevelike, tako, da smo se vsi predali užitku čistega jadranja. Na cilj smo se vrnili po slabih petih urah jadranja, (nekateri tudi precej več), analiza pa je sledila ob večerji in pivu ki smo si ga vsi krvavo prislužili.

Staš

<<< nazaj

Rezultati >>>

         Osveženo: 25.05.2022