<<< nazaj                              Florjanova regata na Krvavcu                           4.- 5. 9. 2010                                Domov...


Florjanova regata na Krvavcu, 4.-5.9.2010...
Florjanova regata -
jadralski vikend na vrhu Krvavca
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skupina zanesenjakov je uspela organizirati jadralsko regato na samem vrhu krvavškega smučišča, kamor smo bili povabljeni vsi člani slovenskih jadralnih klubov. Kakor je že v navadi v jadralnem klubu Loka Timing, smo se naši člani najbolj množično udeležili tega, res posebnega tekmovanja na vodnem zbiralniku na vrhu Zvoha.
Tekmovalo je šestnajst jadralcev. Po dva sta se borila za napredovanje v osmino, četrtino, polfinale in finale tekmovanja. Kod sem že omenil, smo pod zastavo Loka Timinga  tekmovali kar štirje jadralci: Franc Najdič, Staš Mlakar, Maj Mlakar in Janez Zajc. V osmino smo se prebili trije, oba Mlakarja in Zajc, v četrt finale in naprej do finala pa žal samo še Janez Zajc, ki je v finalu, ki se vozi na dva dobljena plova, po tesnem boju izgubil z 1:2 in pristal na drugem mestu. Zmagovalec regate je Marko Kavs, lanskoletni zmagovalec na državnem prvenstvu v kategoriji Mini 12, tretji je bil Jani Pogačnik, četrti pa Stanislav Kragelj.
Regata je bila odlično organizirana in pod nadzorom še boljšega sodnika tudi izpeljana brez pripomb. Žal je malo ponagajalo vreme, ker so se oba dneva čez hrib valile megle, ki so žal za jadralske užitke prikrajšale obiskovalce in gledalce, nikakor pa ni uspela pokvariti pravega hribovsko jadralskega vzdušja.
Na zaključku na planšariji Pr Florjan smo si bili enotni, da je regata nekaj posebnega in, da se mora vse skupaj čez eno leto zopet ponoviti, kar so organizator in sponzorji tudi obljubili.
                                                                                                                   Janez Zajc   

<<< nazaj

                                                                                                         Osveženo: 08.10.2011