<<< nazaj                           Lara Poljšak: zadnje novosti - 14.6.2023                     Domov...
 
 

V tednu konec maja in začetku junija se je v Scarlinu v Toskani odvijala druga regata serije 52 Super Series. Cel teden je prevladoval lahek veter, mirno morje in sončni dnevi. Z ekipo Quantum Racing smo zasedli skupno drugo mesto, le eno točko za zmagovalno ekipo Provezza. Tretje mesto je prvič do sedaj zasedla ekipa Vayu.

Naša ekipa je na tej regati doživela kar nekaj sprememb. Taktiku Johnu Kosteckiju je zadnji dan treningov na očesu odstopila mrežnica, zato je moral takoj poiskati medicinsko pomoč. Njegovo mesto je na jadrnici prevzel strategist in navigator Victor Diaz de Leon, mesto navigatorja pa je prevzel kar naš električar, ki je tekom regate navadno na kopnem. Kljub spremembam in novim vlogam, se je ekipa odrezala odlično.

Regata se je zaključila v soboto zvečer. Takoj po nagrajevanju smo se jaz in trije člani »shore teama« odpravili na transfer jadrnice nazaj v Palmo, kjer je naša stalna baza. Transfer je trajal 3 dni, ves čas pa sta nas spremljala sonce ali polna luna, in mirno morje.

 

Lara Poljšak 2023

 
 
 
 
 
 
 

<<< nazaj

 

 Osveženo: 13.06.2023