<<< nazaj                  Jadranje s škofjeloškimi študenti                         Domov...


  Podaljšani vikend 6.,7. in 8. april smo pri JK Loka timing, v sklopu pobude po iskanju mladih kadrov in popularizacije jadralnega športa v naši bližini, organizirali jadranje s študenti Kluba Škofjeloških Študetnov. 
Jadrali smo na legendarni Gorenjki, ki je pod Fudgetovim vodstvom zapustila matično luko Koper in se odpravila proti jugu. Drugo jadrnico (Dufour 382) pa je ekipa pod skiperažo Luka prevzela v Pomerju in se usmerila na sever. Po prijetnem celodnevnem jadranju sta bili obe ekipi združeni v petek zvečer na severni rivi Rovinja. Naslednje jutro nas je pozdravilo s čudovitim razgledom na sonce obsijani Rovinj in po jutranji kavici je smo nadobudnim jadralcem pokazali jadralske veščine. V rahlem maistralu smo zapluli proti severu in po parih urah jadranja naredili postanek v Vrsarju, kjer smo si vzeli čas za sladoled in pivo, nato pa so si najbolj zagreti zaželeli kopanja. Voda ni imela nič kaj dosti več kot 12 stopinj, tako da smo nekateri ponudbo prijazno zavrnili. Nočili smo skupaj privezani na bojo pred Crvenim otokom pred Rovinjem in skupaj preživeli en še zelo prijeten večer.

V nedeljo dopoldne smo po zajtrku zopet krenili vsak svojo pot proti matični luki. Mistral z jakostjo cca 15 vozlov je zagotovil še nekaj konkretnejših nagibov in s tem posledično jadralskih užitkov in v večernih urah smo se vsak varno vrnili v matično luko.     

Na jadrnicah smo imeli 2 prijetni ekipi študentov, (Fudge je imel na barki 4 dekleta in enega fanta - Luka pa 3 dekleta in 2 fanta, pomoč pri skiperaži pa mu je delal naš novi član Peter). V skladu z letnim časom nas je seveda na trenutke malo zeblo in prepihalo, smo pa imeli srečo z vremenom, saj smo ravno ujeli okno 3 dni lepega vremena. Študentom smo pokazali osnove jadranja, vezanja, "parkiranja", jih spoznali z jadrnico in življenjem na jadrnici za piko na i pa še radosti druženja na vodi. 

<<< nazaj

Fotogalerija >>>

                               Osveženo: 13.04.2018