<<< nazaj                                Pokal Slovenije - Izola CUP           1.6.2013                                        Domov...


Izola Cup 2013Tretja regata za Pokal Slovenije - IZOLA Cup

V soboto 1.junija je bila v organizaciji JK MIPC na sporedu tretja regata za Pokal Slovenije - Izola Cup.  Potem,  ko je cel teden deževalo, nas je tokrat v Izoli pričakalo suho, skoraj sončno vreme z vetrom med 8 in 11 vozli.

Vozile so se tri palice v zalivu pred  Izolo. Prvi plov smo jadrali v burjo. Nam je štart super uspel, vendar smo kmalu začeli delati napake.  Po času smo v ORC sicer končali na 1. mestu in drugi med potovalnimi, vendar je bila razlika premajhna, tako da smo bili na koncu po prvem plovu četrti.

Za drugi plov je veter obrnil v maestral. Mi smo spet odlično štartali in tokrat skoraj brez napak močno zmagali med potovalnimi in po ORC.

Za  tretji plov pa je bilo čutiti napetost med barkami v zraku. Že sam štart je bil poln pokrivanja, tako, da je prva barka prešla štartno linijo šele po 13. sekundah, mi pa pol minute po štartnem signalu,saj smo bili total pokriti s Scorpiom, ki se nam je hotel oddolžiti za prva dva plova. Tako sva na prvi stranici imela pravi match race. Malo pred prvo bojo se nam je uspelo vriniti pred njega in ga takoj pokriti, potem pa smo samo delali razliko, tako da smo zmagali tudi tretji plov v ORC. Med potovalnimi smo zasedli drugo mesto za DAFNE (X-35), saj nam je po slaben štartu, kaj več kot ujeti, ni uspelo!

Na koncu smo bili seveda veseli  in zadovoljni, saj smo prinesli domov 3 pokale za prvo mesto: ORC skupno in v razredu, potovalne v razredu, in pokal za 2. mesto potovalne skupno.

Čestitke posadki!                                                                            

Goran

Dobro se je odrezala tudi Sreča, ki je po ORC prehitela Scorpia v vseh treh plovih...


<<< nazaj                                                           Rezultati >>>

Foto galerija >>>                                  Osveženo: 05.06.2013