<<< nazaj                            Full Moon Regatta  Pula-Cres    18.-20.3.2022                   Domov...


Full Moon Regatta 2022Pretekli konec tedna je JK Delfin iz Pulja organiziral prvo Full Moon regato - eno redkih, če ne celo edino navigacijsko regato v dem delu Jadrana. Zanimanje za regato je bilo veliko, tudi med slovenskimi jadralci. Prvotno je bilo v načrtu nočno jadranje od Pulja okoli Suska do Cresa, vendar je organizator zaradi izredno močne burje s sunki preko 30 vozlov prestavil start na soboto zjutraj. Ruto pa je skrajšal na slabih 40 navtičnih milj direktno od Pulja do Cresa. V petek zvečer smo zato imeli zgolj promocijsko regato iz puljske luke okoli Jerolima in nazaj.

V soboto zjutraj je startalo 38 od 56 prijavljenih jadrnic. Iz našega kluba sta startali dve, Karpo z Maksom in Felicitas z Janezom. Iz puljskega pristanišča smo izpluli relativno mirno, ob rtu Istre pa je bilo že precej živahno. Burja proti pričakovanjem ni popuščala, njeni sunki so bili še vedno preko 30 vozlov, valovi pa okrog dveh metrov. Pravi rock'n'roll! Po prihodu v cilj je bilo očitno, da marsikateri želodec takega jadranja ni mirno prenesel. Na koncu je bilo uvrščenih 27 jadrnic, 11 jih je odstopilo.

Zmagala je seveda jadrnica Cleansport One, VOR 60 iz Izole s skiperjem Mitjo Simčičem. Naši jadrnici sta se odlično uvrstili. Karpo je bila v ORC skupini drugi, med potovalnimi jadrnici pa je v svoji skupini zmagala. Felicitas  je v svoji skupini osvojila tretje mesto.

Razglasitev rezultatov je ob večerji potekala v prijetnem vzdušju. Za povratek v nedeljo pa je bilo še vedno dovolj burje in sonca. Skratka, lep, zanimiv in razburljiv jadralski konec tedna. Full Moon regata pa naj bi bila odslej tradicionalna.

Miran

 


                                                                                       Rezultati >>>                                                     Foto galerija >>>


<<< nazaj

                                                                                      Osveženo: 23.03.2022