<<< nazaj                        18. Družinska regata,  25.9.-28.9.2019                         Domov...


18. družinska regata JK Loka Timing 25.9. – 28.9.2019

Naša družinska regata JK Loka Timing je postala nekako samoumevna, vse naj bi potekalo tekoče in brez težav. Pa ni vse tako enostavno. Vseh težav in zapletov pri organizaciji se k sreči niti ne opazi tako močno, da bi nam kvarilo odlično razpoloženje ekip. Letošnja vremenska napoved je bila zelo nepredvidljiva. Vetra naj bi bilo zelo malo ali celo nič, pa vendar smo uspeli izpeljati vse načrtovane plove. 

Jadrali smo na jadrnicah Bavaria 41C, ki smo jih prevzeli v marini Hramina na otoku Murter. Želja po spremembi akvatorija se je tako letos uresničila. Vseh udeležencev nas je bilo 90, razdeljenih v 13 ekip in regatni odbor pod taktirko Stojana Vodopivca.

Že prvi večer so se ekipe zbrale v nacionalnem parku Kornati, v marini Piškera. Na ta način smo takoj začeli z druženjem med ekipami na pomolu ob peki mesa na žaru in kozarčku vina. Bilo si je kaj povedati.

Po deževni noči nas je pričakalo jutranje sonce. Bilo je kar nekaj utrujenih obrazov, a vsi pripravljeni na boje na regatnem polju. Ta dan smo, zaradi slabe petkove napovedi, planirali izpeljati tri plove, dva tehnična in enega navigacijskega. Tehnični plov okoli Škulja se je začel dokaj klavrno v zelo slabem vetru, ki pa je kasneje vseeno postregel z lepim jadranjem v pričakovanem maestralu. Drugi plov je bil dokaj zahteven in dramatičen, saj je bila favorizirana leva stran, žal pa se nekaterim ekipam na levih uzdah ni izšlo vse po načrtih. Ko je že kazalo, da bomo v stiski s časom in bomo zamujali na večerjo, je sodniški zbor na Stojanovi barki potegnil odlično potezo, in celotno floto prestavil višje proti vetru in s tem skrajšal navigacijo. Navigacija je potekala iz notranjosti kanala otoka Veliki Kornat proti odprtemu morju. V poznih večernih urah, ko smo se spuščali s genakerji proti cilju pred marino Piškera, smo doživeli čudovit sončni zahod. Vsi smo občudovali od sonca obsijane na zahod obrnjene rdeče stene in na njih sence naših jader. Čutiti je bilo prijetno vzdušje ob prihodu vseh ekip na pomol marine, kljub dolgemu jadralnemu dnevu.

Večerjo smo imeli v restavraciji Klif. Dobro planirana večerja je bila zelo okusna, a žal z  neljubo napako pri strežbi. Hrana je bila hladna. Vse se pač ne more imeti pod kontrolo. Vsekakor pa dobra šola za v bodoče. Za ta večer se je ponovno sestal trio Adijo v sestavi Anže Šinkovec na cajonu, ter David Poljšak in Dušan Ušeničnik na akustični kitari. Večer je popestrila tudi Saša Štefe s svojo čudovito interpretacijo pesmi Ditke, Prinesi mi rože. Odpeli smo kar nekaj slovenskih evergreenov. Ob polnoči smo morali zaključiti, saj se je moral odpočiti generator za elektriko.

Drugi dan nas je pričakal Štajnbirtov zajtrk pod taktirko Miloša in Fudgeta, zatem pa smo skiperji modrovali o težavah prejšnjega dne in delali plan za nov jadralni dan. Vsi smo bili enotnega mnenja, da po naporih prejšnjega dne in ob pomanjkanju vetra, zaslužimo kratek oddih in kopanje v bližnjem zalivu. Na regatno polje smo odpluli okoli 13:00. Regatni odbor se je odločil, da jadramo le en plov, ki je bil potreben zaradi pravila odbijanja najslabšega plova. Zahodnik je bil ravno dovolj močan, da smo odpeljali tehnični plov znotraj kanala. Razplamteli so se boji med ekipami saj ni bilo še nič odločeno. Odločitev o zmagovalcu regate je padla šele 100m pred ciljem, ko se je naredila razlika dveh dolžin jadrnice med prvim in drugim.

Večerja in ansambel sta nas čakala v restavraciji Zminjak. Po toplem sprejemu  in dobri večerji smo opravili krst za nove udeležence naše regate ter razglasitev rezultatov. Letos je prehodni pokal regate prevzela ekipa Dušana Ušeničnika, drugo mesto je osvojila ekipa Gorazda Krajnika, tretja pa je bila ekipa Manje Pavšič. Lanterno in s tem zadnje mesto je osvojila ekipa Lada Kržišnika. Fudge je preračunal tudi ski-navtično kombinacijo za leto 2019, v kateri je prvo mesto zasedla ekipa Manje in Fudgeta (kuhna, itak :). Zahvala za uspešno izvedbo regate gre regatnemu odboru pod vodstvom Stojana Vodopivca, mesariji Štajnbirt , Milošu za pozitivno nulo, ter vsem vam, ki ste se dogodka udeležili in ste tako ali drugače prispevali kamenček v mozaik naše regate.

Se vidimo prihodnje leto!

Dušan Ušeničnik

Poglejte v fotogalerijo  >>>                                                                 


<<< nazaj  

            Rezultati regate:  >>>                           Rezultati Ski-Nav komb. >>>                

Osveženo: 15.10.2019