<<< nazaj                        17. Družinska regata,  26.9.-29.9.2018                         Domov...


17. družinska regata JK Loka Timing  26.9. - 29.9.2018

Tudi 17. družinska regata je minila brez kaplje dežja. Pred našim terminom je pihala burja preko 40 vozlov, za našo regato je ponovno pihalo 30 vozlov, mi pa smo imeli srečo, kot vsako leto do sedaj. Pihalo nam je med 6 in 23 vozlov maestrala. Lahko bi rekli ravno prav. Noči so bile sicer hladne, a je sonce čez dan segrelo ozračje do te mere, da nas je kar vleklo v morje na osvežitev. Termin je bil zadetek v polno.

Jadrali smo na jadrnicah Bavaria 40. Vseh udeležencev nas je bilo 107, razdeljenih v 14 ekip in regatni odbor pod taktirko Stojana Vodopivca.

Prvi dan smo izpeljali kar tri plove, enega navigacijskega in dva tehnična. Navigacija med otoki izpred Biograda na moru nam je dala kar zahtevno nalogo in sicer spopad proti toku. Nekateri so imeli kar veliko težav, da so tok razbrali. Vsekakor ni bila tako imenovana konjska dirka. Veliko znanja in izkušen je bilo potrebnih, da so posadke prišle na cilj. Tretji tehnični plov je bil enak drugemu z razliko, da se je zaradi premočnega vetra prepovedalo uporabo genakerja. Pri tem smo pazili na varnost vseh posadk. Odločitev regatnega odbora pri sunkih vetra do 23 vozlov se je izkazala za pravilno.

Večerjo smo imeli v restavraciji Tkon. Anđelko in ekipa so se lepo potrudili, da nismo ostali lačni in žejni. Za nameček pa je igral še Trio Adijo v sestavi Anže Šinkovec na cajonu, David Poljšak na klasični kitari in Dušan Ušeničnik na akustični kitari. Petja in plesa je bilo za vse dovolj, ki so si to želeli. Nekatere pa je napor treh plovov prvega dne vseeno premagal in so odšli na počitek.

Drugi dan nas je pričakal Štajnbirtov zajtrk pod Miloševo taktirko, zatem pa smo skiperji modrovali o težavah prejšnjega dne in delali plan za ta dan. Sledilo je skupinsko fotografiranje in krst novopečenih udeležencev naše regate, ki ga je letos vodil uvoženi Pozejdon iz Kostarike. Slovenščina mu ni povzročala nobenih težav. Glede na to, da se veter v dopoldanskih urah ni zbudil, smo imeli časa na pretek. Na regatno polje smo odpluli okoli 11:00. Regatni odbor se je odločil, da jadramo le en plov, ki pa je bil potreben zaradi pravila odbijanja najslabšega plova. Popoldansko kopanje smo si vsi zaslužili, saj nas je dolgo jadranje z vetrom pod genakerji kar dodobra pregrelo. Pri tem počitku se je ponovno izkazal Grega Štefe s svojimi odličnimi palačinkami, za kar smo mu bili vsi hvaležni.

Večerja in ansambel Čarobnjaci so nas čakali v restavraciji Žminjak. Po toplem sprejemu in obilni hrani smo opravili razglasitev rezultatov. Tudi letos je prehodni pokal regate obdržala ekipa Gorazda Krajnika, drugo mesto je osvojila ekipa Dušana Ušeničnika, tretja pa je bila ekipa Manje Pavšič. Letos je ponovno, po lanskem neuspehu,  lanterno osvojila ekipa Lada Kržišnika. V šestčlanski ekipi imajo tako že vsak svojo. Fudge je preračunal tudi ski-navtično kombinacijo za leto 2018, v kateri je prvo mesto zasedla ekipa Dušana Ušeničnika, drugo mesto je osvojila ekipa Manje Pavšič, tretje mesto pa ekipa Saše Šinkovec.

Zahvala za uspešno izvedbo regate gre regatnemu odboru pod vodstvom Stojana Vodopivca, Gregorju za palačinke, Stanču za klobase, mesariji Štajnbirt za salame, Milošu za pozitivno nulo, ter vsem vam, ki ste se dogodka udeležili in ste tako ali drugače prispevali kamenček v mozaik naše regate.

Z vami in za vas je vse lahko.

Se vidimo prihodnje leto!

(Sem naročil deeeežžžžžž.)

Dušan Ušeničnik

Poglejte v fotogalerijo  >>>                                                                  Fotografije Zvonke Košir >>>


<<< nazaj  

            Rezultati regate:  >>>       Rezultati VSL >>>     Rezultati Ski-Nav komb. >>>                

Osveženo: 07.10.2018