<<< nazaj                        16. Družinska regata,  27.9.-30.9.2017                         Domov...


16. družinska regata JK Loka Timing  27.9. - 30.9.2017

Šestnajsta družinska regata JK Loka Timing je za nami. Letošnje leto se je prijavilo 105 udeležencev, ki so bili razdeljeni v 13 ekip. Jadrali smo na jadrnicah Bavaria 40, ki so se izkazale v udobju, v jadralnih užitkih pa nekoliko manj. Pa vendar nam je veter služil vse dni zelo dobro, da smo jadrnice pognali v dir po mirnem morju.

Prvi dan smo izpeljali dva navigacijska plova. Burja je pihala med 10 in 14 vozlov. Prvi plov je potekal izpred mesta Banj na otoku Pašman proti Biogradu na moru. Obvezne obračalne točke so nekaterim povzročile kar nekaj navigacijskih težav, a so vse ekipe plov končale uspešno. Drugi plov smo start prestavili pred mesto Tkon, navigacija pa je potekala okoli južnega rta Pašman, skozi vrata med otokoma Žižanj in Gangarol do zaliva Landin. Tu smo se vezali na boje kjer smo tudi s skupaj zavezanimi jadrnicami v grozd prespali prvo skupno noč. Stanč nam je postregel z izvrstnimi klobasami, ki so po napornih plovih zelo teknile. Rajali smo do zgodnjih jutranjih ur.

Drugi dan po sestanku skiperjev, kjer smo naredili plan za ta dan, smo odpluli proti mestu starta tretjega tehničnega plova. Prišlo je do srečanja s kapitanijo, ki nam je razložila kako se mora prijaviti takšne vrste tekmovanje, da je zadovoljeno vsem zakonom pomorskega prava. Prišli smo skozi z majhno kaznijo, a že drugo leto bomo po njihovih napotkih to težavo odpravili. K sreči smo v teh vodah poznani in nas zelo cenijo. Vse skupaj je bilo dosti lažje.

Tretji tehnični plov smo morali zaradi urejanja papirologije s kapetanijo opustiti. Tako smo odpeljali zadnji navigacijski plov proti mestu Tkon, ki je odločal o razvrstitvi vseh ekip, še posebej prve tri. Po hudem boju pred mestom Pakoštani je okoli otoka Babuljaši kot prva obrnila ekipa Gorazda Krajnika. Do cilja so uspešno zadržali prvo mesto in s tem tudi skupno zmago na naši regati. Po prihodu vseh ekip na pomol v mesto Tkon nas je ponovno na pomolu presenetil Pozejdon. Vsako leto imamo na naši regati nove udeležence, katerim pripravimo krst. Tudi letos je bilo živahno.

Večerja in razglasitev rezultatov je bila v restavraciji Sovinje, kjer so za zabavo skrbeli trio Don Karlos.

Skupni zmagovalci so tako ekipa Gorazda Krajnika (Cic), drugo mesto so osvojili ekipa Dušana Ušeničnika, tretje pa vse boljša in boljša ekipa Saše Šinkovec. Lanterno je letos osvojila ekipa Mateja Šmuca.

Zahvala gre regatnemu odboru pod taktirko Stojana Vodopivca. Še enkrat pa bi se rad zahvalil tudi Stanču za trud z mladinci ter kuho klobas iz ''Klobasarne'' v Ljubljani ter mesariji Štajnbirt iz Škofje Loke, ki so nam priskrbeli mesnine za odličen zajtrk drugega tekmovalnega dne.

Še to. Tudi letos ste domov odšli brez kaplje dežja v dneh naše družinske regate JK Loka Timing.

Že drugo leto bo mogoče kaj drugače, ha, ha,...

Se vidimo drugo leto v še večjem številu!

Dušan

Poglejte v fotogalerijo  >>>                                                                  Fotografije Zvonke Košir >>>


<<< nazaj  

             Rezultati >>>                   

         Osveženo: 12.10.2017